Babelfiskar

Jag översätter små meningsfragment till Franska med babelfish eftersom jag bygger en fransk hemsida. Vem hade kunnat ana att jag skulle kunna båda de grejerna? Inte jag.

Kan varken eller faktiskt, men jag är bra på att hitta vägar att fuska mig runt. Det är kärnkomptensen i mitt yrke, tror jag. Fuska snabbt som sjutton, bygga fasader, låtsas att man kan allt. Intala sig själv att man kan allt. Det bästa är att det ofta blir bra. Hemsidan blir både fin och fransk.

Igår höll jag på att bli vlite kompis med Kristoffer Åström, kanske, inbillar jag mig,  vi fick liksom bra kontakt efter konserten när jag köpte en tshirt och han började prata med mig lika mycket som jag pratade med honom om ni fattar. Och hade bara vakten gett oss fem minuter till hade det kunnat bli nåt. Nu hann jag inte ens komma till allt vi har gemensamt. Hon slängde ut mig från konsertlokalen. Så det blev inget. Men jag har en backup-plan, som är hemlig, som kan leda vidare.

Jag pratade lite med Nina Persson också. Hon sade att hon och Anna Ternheim är kompisar i New York och brukar hänga där. Och, föreställer jag mig, ringa och tipsa varandra om små butiker där de säljer svinsnygga kläder av litet okänt märke, och kanske gå dit tillsammans och ta en bit mat på vägen. Sån där New York mat, nånting judiskt kanske. Och sitta där och diskutera texter och stämningar och..jag vet itne, coola saker. Kulturella New York-saker. I snygga glasögon. Och gå på nån liten loppis där man alltid hittar helt fantastiska antika smycken, YSL från 40-talet. Åh, jag vill också vara med.

Jag hoppas att det här inte låter så patetiskt som jag tror det gör.

Bis später

I think we have a trespasser

Imorse hade jag ny spellista när jag gick och tränade. Hela ipred-gejen ställer inte till det för mig i närheten så mycket som det faktum att vi numera har en iMac istället för vår gamla PC-burk. På den visste jag precis hur jag skulle ladda ner saker och ting. På macen funkar inga av de gamla programmen. Jag vet inte hur mans laddar ner längre. DÅ säger folk åt mig att köpa musik istället (ofta med ett litet nedlåtande skratt i rösten , dessutom.)
Jag tycker verkligen att 10 kronor per låt är för mycket - jag behöver ju 20-30 nya låtar. Inte en challe. Jag betalar inte, jag betalar inte! Men jag laddar ju inte ner heller.
Summa: jag har bara gamla låtar. Som dessutom ligger på en extrern hårddisk. Meck. Ipod har varit o-uppdaterad sen i september, kanske. Men nu är den äntligen full med ny musik!

Ni vet hur det var inne att ha lite lite kitsch, sådär, ett porslinsrådjur eller nåt, i sitt välinredda hem? Nå, min iPod är mitt kitsch. Min spellista för crosscountrymaskinen lyder bland annat som följer:

Call on me  - Eric Prydtz
Trespasser - Antiloop
Last train to transcentral - KLF
Dr Jones - Aqua
Hung up - Madonna
Palace station - Melody club
Insommnia - (vad de nu heter)
Take on me - A-ha

Detta är alltså utplockat ur mina gamla arkiv.Ganska bra va? Man crosscountrar som helsike till KLF när det låter som att alla liksom hurrar för en.  Slänger med håret när Morten sjunger In a day or twooooooo.

Om jag bara kunde ladda ner saker skulle jag ladda ner eurotechno! Åh jag önskar! På spotify har jag suttit och suktat över "E-types bästa blandning" elelr nåt sånt. Hajja, E-type väljer sin favvotechno! Det är så bra. Det måste vara så bra.


Like a virginHej, jag tänkte köra på ett tag igen.
Den här bloggen började 2005 men var nere rätt länge. Nu är den, som en nydöpt jungfru uppstigen ur havet, som en blank anteckningsbok, utraderad och omstartad. Precis sådär som man skulle vilja att man kunde göra med själva livet ibland. Allt är nytt, allt är förlåtet, allt ligger framför oss.  

Hej, jag tänkte köra på ett tag igen.
Den här bloggen började 2005 men var nere rätt länge. Nu är den, som en nydöpt jungfru uppstigen ur havet, som en blank anteckningsbok, utraderad och omstartad. Precis sådär som man skulle vilja att man kunde göra med själva livet ibland. Allt är nytt, allt är förlåtet, allt ligger framför oss.   

(Om det är nån som mot förmodan minns mitt liv under den gamla bloggen så ser mitt nuvarande dock precis likadant ut.)   


Vi kör, så får vi se.